Goede voornemens voor jouw hormoonbalans

Goede voornemens voor jouw hormoonbalans

Het begin van een nieuw jaar is een mooi moment om goede voornemens op te stellen. De populairste goede voornemens zijn elk jaar onder andere: meer bewegen, gezonder leven, minder stressen en stoppen met roken. Allemaal gezonde leefstijl voornemens. En laat een gezonde leefstijl nou ook super belangrijk zijn voor hormoonbalans! Ervaar jij PMS klachten, heb je PCOS, stemmingswisselingen, acné of een heftige menstruatie. Dan loont het dubbel om met je leefstijl aan de slag te gaan. 

Voorbeelden van goede voornemens voor je hormoonbalans

Een aantal voorbeelden van goede voornemens die jouw hormoonbalans ondersteunen: 

Hoe zorg je ervoor dat je jouw voornemens volhoudt? 

Maak jouw doel leuk en haalbaar en kies iets wat bij je past. Het is belangrijk om niet te veel hooi op je vork te nemen, dus kies 1 of 2 voornemens, en maak daar een plan voor. Het liefst is jouw plan SMART. Dus een Specifiek doel (bijv. meer bewegen), Meetbaar (bijv. 2x per week), Acceptabel (sta je achter je doel), Realistisch (ga je het halen) en Tijdgebonden (wanneer wil je je doel behalen). Zo behoud je je focus op jouw doel en is de kans groter dat het je lukt. 

Treat yourself

Het is belangrijk om jezelf te belonen wanneer iets gelukt is, omdat je jezelf zo motiveert, bekrachtigt en stimuleert om door te zetten! Knip jouw doel op in kleinere doelen en beloon jezelf als je iets een x aantal keer hebt gedaan of na een bepaalde periode. NiceDay heeft een praktische blog en een inspiratie blog online staan over jezelf belonen. 

Goede voornemens opstellen kan eigenlijk altijd

Het is heel mooi dat veel mensen het begin van een nieuw jaar gebruiken voor het stellen van goede voornemens. Echter, dit kan natuurlijk altijd! Bij een nieuwe maand, een nieuwe week, of zelfs op een random donderdag. Elke dag is een goed moment om met voornemens of intenties aan de slag te gaan. Deze mindset maakt ook, dat wanneer jouw nieuwjaarsvoornemens niet lukken, je het gewoon weer opnieuw kunt proberen! 

Hopelijk hebben we je geïnspireerd om aan de slag te gaan met goede voornemens op het gebied van leefstijl en hormoonbalans. We vinden het leuk als je ons laat weten met welk doel jij aan de slag gaat!