Amandelrotsjes recept

Een gezonde snack voor tijdens de feestdagen: Amandelrotsjes met 90% chocola

Hormoonproof genieten is soms een uitdaging, zeker wanneer het op zoete tussendoortjes aankomt, waar de feestdagen natuurlijk vol mee zitten! Koekjes en andere zoetigheid uit de supermarkt bevatten veel suiker en andere stoffen die de bloedsuikerspiegel en hormoonhuishouding kunnen verstoren. Gelukkig hebben we een heerlijk alternatief, een gezonde snack voor tijdens de feestdagen: amandelrotsjes! 

Amandelen zijn erg voedzame noten. Ze bevatten magnesium, mangaan, zink, kalium, fosfor, vitamine B2 en E, omega 9 en antioxidanten, bevatten vezels en werken prebiotisch. Een hoop redenen dus om meer amandelen te eten. 

Pure chocolade van meer dan 85% cacao, bevat veel antioxidanten en zorgt vanwege de tryptofaan voor een verhoogde aanmaak van serotonine waardoor je humeur kan verbeteren. Daarnaast verlaagt chocolade het stresshormoon cortisol en geeft het je meer energie. Klinkt goed toch?

Combineer deze twee ingrediënten en je zou zeggen dat je de heilige graal in handen hebt. Geniet met mate, want voor je het weet zijn deze lekkere rotsjes op! Toch wat over? Bewaar ze dan in de koelkast. Wil je zien hoe wij de rotsjes maken? Bekijk dan onze TikTok

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelen (het liefst ongebrand en ongezouten)
  • 75 gram chocolade 90% puur (bijv. van Lindt
  • 1 tl kokosolie
  • Optioneel: grof zeezout, chilivlokken of kaneel

Zo bereid je jouw snack voor de feestdagen: 

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Haal het bakje uit het water en roer er een theelepeltje kokosolie door. 
  • Wanneer de kokosolie is gesmolten, roer je de amandelen door het mengsel. 
  • Let een stuk bakpapier op een plank en maak met een lepel hoopjes van de amandelen en chocolade. Besprenkel nu optioneel met grof zeezout, chilivlokken of kaneel. 
  • Zet de amandelrotsjes even in de koelkast om hard te worden en smullen maar! 

Ga jij deze gezonde snack amandelrotjes proberen tijdens de feestdagen?