Een hormoonproof Valentijnsdag

Een hormoonproof Valentijnsdag

Of je nu wel of niet in een relatie zit, op Valentijnsdag vieren we de liefde. De liefde voor je partner, de liefde voor je kat of hond, je beste vriendin, je moeder en juist ook de liefde voor jezelf! Vergeet vooral jezelf niet ♥️ We delen graag hormoonproof cadeautips om op Valentijnsdag te geven aan jezelf, een goede vriendin, je zus of je partner. En uitjes om alleen of samen te doen.

Liefde en hormonen

Liefde biedt veel mogelijkheden voor hormoonbalans. Knuffelen, aanraking en intimiteit vergroten oxytocine, actieve dingen ondernemen en naar buiten ondersteunt jouw serotonine en ontspanning zorgt voor minder cortisol en creëert rust. Dit kan alleen of met een partner zijn, maar kan ook met vriendinnen of andere dierbaren.

Cadeautips voor Valentijnsdag

Op Valentijnsdag worden vaak cadeautjes gegeven. Je kunt een cadeautje geven aan jezelf of een ander! Boost je hormonen met deze cadeautips:

 • Een spijkermat van Flowee, zodat je diepe ontspanning kunt ervaren en beter kan slapen. Ook maakt je lichaam meer gelukshormonen aan op de mat. We hebben een kortingscode voor 10% korting bij Flowee. Mail ons op info@thebalancedwomen.nl en we mailen je de kortingscode toe! 
 • Een yogamat, zodat je ‘s morgens rustig kunt ontwaken met stretch oefeningen, overdag ontspanningsoefeningen kunt doen, en ‘s avonds bijvoorbeeld yoga.
 • Een wake up light, om rustig wakker te worden met vogelgeluidjes en door daglicht na te bootsen. 
 • De NutriBullet blender voor gezonde ontbijtjes en smoothies
 • Natuurlijke thee van Tastea voor ontspanning, balans en warmte.
 • Check onze favorieten pagina voor nog meer cadeau ideeën 

Uitjes rondom Valentijnsdag

Ben je van plan om alleen of samen iets leuks te gaan doen op of rondom Valentijnsdag? We geven wat tips voor activiteiten en uitjes die bijdragen aan jouw hormoonbalans!

 • Je kunt een magnesium floatsessie boeken, waarbij je gewichtloos in een warm bad met magnesiumzout ligt zonder prikkels, waardoor je diepe ontspanning kunt ervaren en tot nieuwe inzichten kan komen. 
 • Een (duo) massage, voor een heerlijk zen rustmomentje. Een massage werkt stressverlagend (minder cortisol), waardoor je serotonine een boost krijgt.
 • Een massage workshop, zodat jij en/of de ander kan leren masseren.
 • Een sport date! Hiermee boost je je serotonine. Ga bijvoorbeeld squashen, hardlopen of naar yoga.
 • Met knuffelen, intimiteit of self pleasure boost je jouw oxytocine omdat je een gevoel van genegenheid, liefde of geborgenheid hebt.
 • Ga lekker naar buiten, het liefst de natuur in of naar het strand. Zo maakt je lichaam serotonine aan. 
 • Uit eten gaan en genieten van de ontspannen quality time. Let je normaal gesproken op je voeding? Onze tip: begin met een salade met azijn dressing, en geniet daarna lekker van alles wat je wil eten! 

Plan het uitje op basis van je cyclus

Weten waar je in je cyclus zit op Valentijnsdag kan je enorm helpen met jullie uitje plannen. Ik houd mijn cyclus bij in Flo en ik weet daarom dat ik op 14 februari in mijn folliculaire fase zit, net na mijn menstruatie (dag 8) en daarom kan ik actieve en energieke dingen plannen zoals samen sporten (ik hou van squashen), omdat ik daar waarschijnlijk ook zin in heb! Ben je ongesteld of moet je het bijna worden? Dan kun je beter iets rustigs plannen, zoals een massage of knuffelen en een film kijken. Heb je een onregelmatige cyclus? Dan kan het even puzzelen zijn. Schommelt deze rond de 40 dagen, dan duurt jouw folliculaire fase (de fase na je menstruatie waarin je je meestal goed voelt) langer (zo’n 26 dagen) en is de kans dus groter dat je in jouw sparkly fase zit. 

Affirmaties

Om zelfliefde te vergroten kun je affirmaties inzetten. Ook helpen positieve affirmaties bij de aanmaak van dopamine en serotonine. Daarom kun je op Valentijnsdag onze gratis affirmatie telefoon achtergronden aanvragen. Heb je interesse en wil je er zeker van zijn dat je de achtergronden bemachtigd? Stuur alvast een mailtje naar info@thebalancedwomen.nl met als onderwerp Valentijn en krijg ze 14 februari in je inbox!

Affirmaties

Happy Valentines!