Happy Valentines Day to me

Happy Valentine’s Day to me

Het is je vast niet ontgaan… het is vandaag Valentijnsdag. Een dag die in het teken staat van romantische liefde. Gelukkig horen we steeds vaker een soort ‘tegengeluid’, dat Valentijnsdag een commercieel iets is of dat je deze dag juist in het teken mag zetten van zelfliefde. En bij dat laatste sluiten wij ons helemaal aan. Want liefde voor de ander, begint bij liefde voor jezelf.

Alles groeit vanuit zelfliefde. Toch leggen we vaker wel dan niet de focus op een romantische relatie. Gek eigenlijk, want als jij niet goed voor jezelf zorgt en niet genoeg van jezelf houdt kan je eigenlijk ook niet echt van een ander houden en is het lastig om liefde terug te ontvangen. 

Begin bij lief zijn voor jezelf

Ben jij wel lief voor jezelf? Ben je net zo lief voor jezelf als dat je voor je beste vriendin bent? Het is belangrijk om te leren dat het goed is om jezelf net zo te behandelen als dat je haar behandelt. Wat ook kan helpen is het omdraaien. Maak je een foutje? Je vriendin zou je nooit zo hard uitfoeteren als dat jij wellicht bij jezelf doet. Doe even een stapje terug en stel jezelf de vraag: hoe zou mijn vriendin hier op reageren? Waarschijnlijk is het een ‘Oh no worries, kan gebeuren! of ‘Daar leer je van!’ en jullie gaan gewoon weer door met wat jullie aan het doen waren. Pas dit zoveel mogelijk toe:  Zeg je iets geks/doms? Kan iedereen gebeuren. Ben je onhandig? Oeps, maakt niet uit! Als je zo naar jezelf kan kijken, verlaagt jouw stressniveau en vergroot je je geluk. Een goede boost voor jouw hormonen dus! 

Maak tijd voor self care

Naast liever zijn voor jezelf, is het ook goed om vaker momenten voor jezelf te plannen en tijdens deze momenten iets te doen waar jij blij van wordt. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op ontspanning; liggen op je spijkermat*, in bad gaan, een (voet)massage boeken of een dagje naar de sauna. Maar, het kan ook gericht zijn op jezelf verzorgen; (haar)maskertjes, nagels (laten) doen, mediteren of yoga beoefenen. En niet te vergeten uitjes! Girl time doet een mens goed; lekker samen uit eten, borrelen, naar een festival, een stedentrip of een avondje thuis bankhangen met een borrelplankje. Verzin wat jij graag doet voor jezelf en plan het in. Je bent het echt waard! 

Lief zijn voor jezelf is lief zijn voor je hormoonbalans

Naast dat bovenstaande dingen er voor zorgen dat je jezelf meer waardeert, je vaker ontspant en lekkerder in je vel zit, werkt dit natuurlijk ook door naar je hormoonbalans. Hoe minder stress en hoe meer good vibes, hoe beter. Je lichaam heeft dan namelijk genoeg energie om eerlijk te verdelen over de verschillende processen in je lijf en hoeft niet in de overleefstand!

Cadeautje voor jou, van ons!

Om je een steuntje in de rug te geven bij het liever zijn voor jezelf, zijn vandaag onze affirmatie telefoon achtergronden gratis beschikbaar en hebben we voor de spijkermat van Flowee een kortingscode van 5%. Mail ons op info@thebalancedwomen.nl en we mailen je de affirmatie achtergrondjes en de kortingscode toe! 

Affirmatie telefoonachtergronden